Artist's statement

Työskentelen pääasiassa akryylein, akvarellein ja musteilla. Käytän niitä monella eri tapaa. Saatan tehdä jotain kuvaavaa, mutta en tee sitä valokuvamaisesti vaan suurpiirteisesti. Pieniä siveltimiä käytän melko vähän ja usein sormet sekä erilaiset esineet toimivat siveltiminäni. Kerrostan töitä, alta voi kuultaa läpi työn edellinen vaihe tai sieltä voi näkyä jokin pintastruktuuri. Lopputulos on abstraktin ja esittävän sekä vaikutelman ja tunteen yhdistelemistä. Värimaailmani on laaja, mutta pyrin löytämään harmonisen kokonaisuuden.

Akryylin nopea kuivuminen sopii työtapaani. Värit ovat hehkuvia ja työhön voi lisätä erilaisia struktuureja.

Piirrän välillä vasemmalla kädellä, jolloin saan maalaukseen haluamani rennon otteen. Lapsenomaisuus ja leikkimielisyys näkyvät töissäni.

Biography - Bio

Vantaalainen Carita Nissinen on laaja-alainen kuvataiteilija, joka yhdistelee leikkisästi useita eri tyylejä ja työtapoja. Pääosassa ovat akryyli, muste, akvarelli ja valokuvapohjainen taide.

Hänen töissään näkyy rakkaus luontoon ja arjen pieniin yksityiskohtiin sekä erilaisiin kierrätysmateriaaleihin. Värivalinnat ovat usein rohkeita, silti kokonaisuus on harmoninen. Teoksen pinnat ja värit muodostuvat useasta kerroksesta tehden lopullisesta työstä mielenkiintoisen yhdistelmän polveilevia värimaailmoja.

Carita on pitänyt useita yhteis- ja yksityisnäyttelyjä. Hän toimii aktiivisesti taideseuroissa ja erilaisissa tapahtumissa sekä vetäjänä taidekursseilla. Kiinnostus uusiin tekniikoihin näkyy teoksissa ideoina ja vaihtoehtoisina toteutustapoina.