Ajatuksia

Maalaaminen vaatii välillä inspiraatiota

Taiteen tekeminen on yksinäistä puuhaa ja vaatii tietyn rauhan tekoprosessin aikana. Kurssit ja kollegoiden tapaaminen on silti monen inspiraation lähde. Vaikka taide syntyy itsenäisesti, sen läpikäynti, erilaiset keskustelut ja rakentavan palautteen saaminen on itselleni henkireikä.

Puukuvanveistoa Orimattilan kurssilla

Puusta syntyy hauskoja hahmoja

Puu on materiaalina samaan aikaan helppo ja haastava. Oikein valittusta puusta saa myös kuvataiteilijan käsissä syntymään hauskoja hahmoja.

Olen aina tehnyt jotain käsilläni. Asun omakotitalossa, ja silloin on syytä osata käytää työkaluja. Sahat ja vasarat ovat tulleet tutuiksi jo pikkulikkana. Nyt isona likkana tykkään käyttää kaikkea 'tekemistä helpottavaa' kuten moottorisahaa, rälläkkää ja muita teknisiä vempaimia.
Tässä kuvassa on valmistumassa tuleva seuralaiseni Mäyräkoira Millie, joka on saanut aivan oman paikkansa sydämessäni. Hän tulee seuraamaan minut jatkossa näyttelyissäni.

Koko perheen taidetyöpaja Galleria Gjutarsin pihalla

Yhteistä tekemistä

Työpajoissa ollaan ulkona ja sisällä. Toiveena tietysti aina auringon paiste ja hauskat kurssilaiset.

Useana vuonna olen saanut olla mukana koko perheen taidetyöpajan vetäjänä idyllisessä Galleria Gjutarsissa. Ulkona hienot isot pihat, joissa on mukava maalailla ja tehdä kaikkea kivaa. Tässä on kuva muutaman vuoden takaa, jolloin peräkärryllinen kamaa oli mukana. Silloin maalattiin kiviä, tiiliä, kattotiiliä ja tehtiin niistä installaatio takana näkyvään boxiin. Niin ja hauskaa oli kuten aina! Ilmatkin olivat suosiolliset.
Seuraa Vantaan taiteilijaseuran Insta sivuja niin tiedät milloin seuraava koko perheen tapahtuma järjestetään!

Kurssi, Ahlman opisto

Kurssit mukavien kurssikavereiden kanssa antaa lisää intoa ja inspistä :-) Näiden tapaamisten jälkeen on aina intopinkeenä uusien ideoiden kanssa lähdössä kotiin. Kiitos tästä kurssista taidekolleega Tuulalle ja inspiroivalle kurssivetäjälle ja taitavalle pedagogille Samuli Heimoselle.
Kurssipaikka Ahlmanin opisto saa myös ison kiitoksen hyvin toimivista puitteista ja aina niin hyvistä sapuskoista.