Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

NÄYTTELYT

Gustavelund 2.11.-30.11.2020, avoinna hotellin aukioloaikojen mukaan.

 Varjo on kulkenut tämän kesän ja syksyn mukana työskentelyssäni. Arkisetkin asiat saavat varjossa erilaisen merkityksen.

Kesäkurssin aiheena oli valo. Hahmoitin valoa varjon kautta, missä varjo siellä valo. Varjo on mielestäni mielenkiintoinen. Varjon suhde ympäristöön muuttuu valon määrän mukaan. Illan varjot ovat pitkiä, välillä pelottaviakin. Päivän varjo antaa suojaa kuumuudelta.

Tutkimme opiskeluissani myös varjon väriä. Voisi ajatella, että varjon väri on aina sama mutta valon väri muuttaa myös varjon väriä. Gustevelundissa esillä olevat teokset ovat mm. näitä maalattuja varjohavaintojani. Lisäksi esillä on akryylitöitäni.

Tervetuloa näyttelyyn!

Gustavelund, Kirkkotie 36, Tuusula

 

Valon voima, Galleria K, Tikkurila, Vantaa

Vuonna 2020 iski globaali kriisi, koronaepidemia. Virus on jyllännyt maailmanlaajuisesti jo usean kuukauden ajan, eikä selkeää loppua poikkeukselliselle ajalle näy. Kulttuurin kentällä useat tapahtumat, näyttelyt, konsertit peruttiin ja siirrettiin hamaan tulevaisuuteen. Epävarmuus ja tulevaisuuden sumuiset näkymät leimaavat nykyaikaa. Vaikean vuoden loppuun Vantaan taiteilijaseura tuo taidelainaamon myyntinäyttelyllä Valon voima kirkkautta ja iloa pimeään arkeen. Galleria K:n näyttelyvuosi 2020 päättyy mielenkiintoisella, kauniilla, herkällä, toiveikkaalla ja valovoimaisella näyttelyllä. Kuvataiteessa on voimaa ja elämää ruokkivaa ainesta.

Näyttelyn tavoite on tuoda valoa ja toivoa, kenties myös tulevaisuuden optimismia katsojille marras-joulukuun pimeyteen. Näyttelyn teosten lähtökohtana on valo ja pimeys sekä niiden käsittely. Jokainen taiteilija tulkitsee teemaa omasta näkökulmastaan. Näyttelyn motto on: ”Toivon kipinöistä hehkua pimeyteen.”  Näyttelyssä on mukana huikeat 50 jäsentaiteilijaamme. Kaikki teokset ovat ostettavissa tai vuokrattavissa, ellei toisin mainita. Näyttely on Galleria K:ssa auki 30.10.-20.12.2020.

Vantaan taiteilijaseuran myyntinäyttelyn taiteilijat ovat:

Päivi Kinnunen, Juha Rantanen, Johanna Rytkölä, Kati Leskinen, Merja Nykänen, Paula Pitkänen, Carita Nissinen, Pertti Ylinen, Ulla Kuronen, Paula Nordfors, Pirkko Kilpelä, Leena Ristolainen, Hannu Sillanpää, Minna Ristolainen, Päivi Eerola, Jan Heinonen, Albert Adel, Tea Warinowski, Rosa Helin, Leena Halonen, Merja Kupari, Saila Puranen, Arthur Ragnarsson, Katja-Maaria Vilén, Anne Kauppila, Matti Kolehmainen, Maria Kalakivi, Heli Kolho, Jaana Kangas, Soili Talja, Inka-Maaria Jurvanen, Johanna Häiväoja, François Blosseville, Merja Winqvist, Tarja Polari, Anu Eskelin, Tizzi Fib, Allan Fib, Anna Semerdjiev, Leena Golnik, Juha-Matti Pitkänen, Maija Helin-Åvall, Paula Holopainen, Jaana Tuomisto, Fanni Kestilä, Sakari Kannosto, Raimo Jaatinen, Tiina Herttua, Heidi Wikström, Riikka-Liina Martiskainen

Järvenpään taideseuran vuosinäyttely, Järnätti, Järvenpää-talo

Vuosinäyttelyn juryttäjänä toimi taidemaalari Maaria Märkälä Espoosta.

Avoinna 30.10.-23.11.2020

Tulevat

 

VIIMEISIMMÄT

 

Dash to dash, Salzburg, Itävalta 11.9.-22.10.2020

 

 

 

 

 Harjoitus – Exercise, Ateljee Tapaus 1.-15.8.2020

 

 -näyttely koostuu kevään ja kesän aikana Pekka Halosen Akatemiassa tehdyistä harjoitustöistä. Näyttelyn piti koostua vain näiden syksyn näyttötilaisuuteen tulevien töiden katselmuksesta, mutta mukana on myös muita töitäni.

Harjoitus on ollut itselleni matkaamista taiteellisen työskentelyni kipupisteisiin. Kellonaikoihin sidottu luova tekeminen ei ole helppoa, sen ainakin olen oppinut. Kun työskentely tapahtuu opettajan johdolla, opettajan aiheista ja tiettyinä kellonaikoina niin silloin on saatava jotain aikaan. Ja kyllähän se onnistuukin kun vaan alkaa tekemään.