Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Otsikko

Lisätty 12.10.2020

Syksyn kuulumisia

Lue kokonaan »

Studiovalojen loisteessa

Lisätty 19.08.2020

Studiovalojen loisteessa

Rakennetun valokuvan kurssilla (Pekka Halosen Akatemiassa) edetään studiolaitteistoon tutustumalla. On uutta sanastoa niin että välillä hirvittää. Gripit, softboxit ja muut tulevat tutuiksi pienin erin. Tänään kuvattiin valkoisella taustalla ja yllätys yllätys, senkin saa valaistuksella muuttumaan harmaaksi tai lähes mustaksi. On kyllä mielenkiintoista ja antoisaa!

Kuvaustilanne on täysi kaaos mutta kuvista tulee kauniit ja seesteiset. Mallin / kuvattavan ympärillä oleva häly ei välity kuviin. Valojen kirkkaus hyödynnetään ja sovitetaan kameralle ja tilanteeseen sopivaksi.

Taitavien opettajien johdolla sukellan jälleen uuteen maailmaan, studiovalokuvaus ja valaistus. Kevään ja kesän maalauspainoitteiset työt on esitelty opettajille näytöissä ja nyt voi täysillä siirtyä seuraavien asioiden opiskeluun.

Nautinnollista syksyn alkua!

Lue kokonaan »

Kevät ja eka vuosi takana

Lisätty 26.05.2020

Aika menee nopeasti kun on tekemistä. Koulua jo ensimmäinen vuosi takana, kesäkurssit edessä.

Jollain tavalla yrittää jäsentää vuoden oppeja, on tehty paljon ja yllätyksiäkin on tullut vastaan. Yllätyksiä siksi, että kuvittelin aina haluavani maalata, mutta kuvanveisto ja kolmiuloitteinen tekeminen on ollut todella mukavaa ja antoisaa.

Kesällä kurssi maalauksesta ja syksyllä edessä on valinnan paikka. Mitä haluan opiskella toisen vuoden aikana?

Etäopiskelu on tuonnut omat mausteensa luovan työn tekemiseen ja arviointiin, mutta omalta osaltani tämä aika on ollut antoisaa ja olen kyllä saanut tehdä ihan niitä asioita, jotka vievät opiskeluani eteenpäin.

Lue kokonaan »

Ihanaa syksyä, taiteen parissa

Lisätty 20.09.2019

Reilu kuukausi taidekoulua takana. Pekka Halosen -akatemian ammattiopettajien opastuksella tehdään tarkkkkkaaaaa työtä. On hyvä, että joku katsoo viivat kohdilleen ja värin paikoilleen. Perusopintojen kautta tuntuu, että palaan takaisin sihen tärkeimpään, eli hitaaseen tekemiseen ja tutkimiseen. Olen rauhoittunut ja oppinut tutkimaan pienet kohdat tarkemmin.

Painotus on nyt havainnosta piirtämisesessä, lyijykynä ja hiili on tullut tutuiksi. Perspektiivi kohdille ja mallin kurvit paikoilleen :-)

Nautinnollinen syksy siis tulossa, kaikkea mukavaa uutta opittavaa.

Lue kokonaan »

Ruotsissa ollaan, 2019

Lisätty 15.08.2019

Matka jo reilusti yli puolenvälin. Kotiin on jo vähän ikävä. Viimisiä siveltimenvetoja ja uusien kuvakulmien hakemista täällä Övikissä (Örnsköldsvik).

Matka tänne on kokeiluja täynnä. Täällä on mahdollista tehdä isompia töitä kuin kotona Suomessa. Testailin tapetille maalamista (170x50cm) ja se oli toisaalta mukavaa, toisaalta aika kevyttä eikä niin kestävän tuntuista kuin canvakselle maalaus.

Se, mistä innostuin ja sain mielestäni hyviä tuloksia, oli valokuvaus. Mikrotason kuvakulmat ja hyvä järkkäri. Aika mageita kuvia tuli. Näitä meinaan vielä jatkojalostaa tietyiltä osin.

Lue kokonaan »

Uusia tuulia

Lisätty 04.07.2019

Syksyä on mukava odotella kun on kaikkea kivaa uutta tulossa.

Ensimmäinen iso asia on matka Ruotsiin taiteilijaresidenssiin. Elokuun kolme ensimmäistä viikkoa vietetään jälleen Örnsköldsvikin taiteilijayhteisössä. www.okkv.se

Tästä lisää instassa.

Toinen iso asia on 2-vuoden koulutuksen alkaminen Pekka Halosen -akatemiassa. Vaikka koulutuksia on jo jonkin verran takana sekä myös taiteen tekemistä, se perustutkintopaperi puuttuu. Tähän on tarkoitus saada muutos. Odotan innolla päätoimista taideopiskelua Tuusulan kauniissa maisemissa ja Pekkiksen luovassa ilmapiirissä.

Tästäkin lisää koulun alkamisen jälkeen.

Kesästä nautitaan ja seuraavan näyttelyn asioita mietitään pari seuraavaa viikkoa. Tulossa Keravalle Galleria Alliin näyttely Pianissimo. Lisätietoa Näyttelyt -kohdasta.

Lue kokonaan »

Kansainvälistä yhteistyötä

Lisätty 21.04.2019

Viimepäivien aikana ollaan aktiivisesti tehty seuraavaa tapahtumaa. Kansainvälisiä vieraita tulossa euroopasta. Saamme Vantaalle vierailevia taiteilijoita Unkarista, Puolasta ja Tsekeistä. Heitä on kuusi ja meitä 6-8 taiteilijaa.

Tapahtuman johtavana ajatuksena on Slow Art. Aihe itselle tuntematon, mutta pienen googlailun jälkeen tätähän minä jo monelta osin toteutan. Kestävä kehitys, suvaitsevaisuus, uusiomateriaalit, kierrätys. Mikä tässä on uutta niin esimerkiksi taiteen katsominen hitaasti. Että tutkisi vaikka näyttelystä joitain teoksia tarkemmin sen sijaan, että katsoo pikajuoksulla koko näyttelyn. Ajatuksena ehkä voisi toimia, mutta jotenkin haluaisi nähdä koko näyttelykokonaisuuden. Tätä pitää vielä ajatella ja kehittää.

Cered Symposium on Vantaan taiteilijaseuran yhteistyökuvion nimi. Pidämme viikon sympsiumin taiteilijatalo Gjutarsissa Vantaan Tikkurilassa (Vanha kuninkaalantie 6). Näyttely toteutuneista teoksista samassa paikassa la 4.5. klo 13->

Ilta voi vierähtää pitkällekin, riippuu vähän ilmastakin, mutta kannattaa piipahtaa päivällä tai vaikka illemmalla.

Itselläni on aika selvä käsitys siitä, millaista teosta lähden toteuttamaan. Työn kulkua voi seurata instassa ja/tai facessa. Linkit sivuille löytyvät Ota yhteyttä -sivuilta.

Nyt lähden nauttimaan kauniista pääsiäisviikonlopusta ulos haravan varteen. Nähdään Gjutarsissa!

Lue kokonaan »

Urban sketching -kurssi Tapaus ry

Lisätty 03.04.2019

Aika vierähtää vikkelään. Vaikka tuntuu, ettei tee mitään niin koko ajan on ihan sikakiire.

Viime viikonloppuna oli Taiteilijayhdistys Tapauksen jäsenille Urban sketching -kurssi. Olga V opasti meitä tähän maalaustyyliin. Ensin lyijykynäpiirros, joka vahvistetaan permanent tussilla ja sitten akvarellillä värit. Aivan huippukivaa. Mukava ryhmä, taitava opettaja ja mulle sopiva nopeahko tekotapa. Tätä lisää!

Olen saanyt myös Kauhajoen näyttelyn kasaan. Vielä voi tietysti vähän hifistellä mutta nyt vaan mainostamaan. Siis kaikki Kauhajoella ja lähimaastossa, Hella galleriassa näyttelyn avajaiset 2.5.2019 klo 6-17.30 Tervetuloa :-)

Mulla on selkeästi jokin tarve uudistua. Käyn tai siis kävin, kalligrafiakurssia ja luovan kirjoittamisen kurssia. Molemmista innostuin taas niin, että aika ei riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä. Näistä kuulette varmaan vielä lisää.

Nyt menen laittamaan vähän mainoksia tuonne fb:n puolelle. See U!

Niin ja muutama teoskuva on lisätty kuvagalleriaan.

Lue kokonaan »

Runoiluja

Lisätty 04.03.2019

Runoiluja tälle päivälle. Ajatukset piti saada muualle kaikista lomakkeista ja viranomaispyynnöistä.

Tänään tuntuu taas ihan hyvältä. Jotenkin sitä vaan mieli alkaa keskittymään uusiin juttuihin.

No siis runot on ihan vaan itselle luettavaksi, pöytälaatikkorunoja. Vaikka olisihan se kiva luetuttaa niitä jollain muullakin, sellaisella joka antaa rakentavaa palautetta. Ei lyttää mutta ei kehukaan jos ei ole kehuttavaa.

Sain tänään katsottua myös toukokuun näyttelyn rungon. Taulut on hyvällä mallilla. Muutamia täytyy vielä tehdä jotta kokonaisuus on sopiva.

Lue kokonaan »

Muutoksia

Lisätty 02.03.2019

Pieniä haasteita. Niitä taas riittää. Silti, olen onnellinen. Muutos on mahdollisuus ja uudet kuviot pakottavat miettimään mitä tältä elämältä haluaa.

Kun aikanaan perustin firman, se oli pieni pakko. Kouluttauduin kosmetologiksi ja ammatissa toimiminen ilman yritystä on kuin ajaisi autoa jossa ei ole rattia, tai pyöriä. Tarkoitan tällä sitä, että harva ottaa töihin ilman, että kosmari itse vastaa kaikista vastuista ja riskeistä. Ilman toiminimeä tai muuta yritystä on hankala toimia kyseisessä ammatissa.

No perustin yrityksen ja ensimmäisen vuoden toimin kotona, mutta se ei loppujen lopuksi ollut hyvä ratkaisu. Kuluja oli kyllä vähän mutta koti on koti.... toisen yrityksen vuokratuolille menoa en silloin tainut edes harkita. Laitoin pienen hoitolan Oulunkylään ja toimin siinä n 9vuotta.

 Tässä nyt vähän vuodatan pienyrittäjän arkea, se kun ei ole ruusuinen. Hoitolan työt ja siihen päälle kaikki yrittäjyyden pakolliset toimet, lisäksi kritisoin käsityöalalla olevaa 24% alvia. Se on kohtuuton. Neljännes työstä menee heti verottajalle, lisäksi maksat yel:t, ansiotulon verot, kiinteät kulut, keräät loma-ajan palkkasi jne. Ei vaan jaksanut rämpiä, vaikka työ itsessään oli antoisaa ja palkitsevaa.

Päätös yrityksen lopettamisesta oli rankka. Epäonnistumisen tunne kalvaa takaraivossa. Olisiko pitänyt tehdä 10-tuntisia hoitolapäiviä ja vähentää loma-aikaa. Ehkä sitten olisi ollut kannattavaa ja olisi voinut nostaa edes lähellä minimiä olevaa palkkaa. En myöskään halunut tehdä työtäni liukuhihnamaisesti, joten jokaiselle asiakkaalle oli varattu reilusti aikaa.... eihän sekään ollut hyvää 'business-ajattelua'.

Nyt 1.3., olen ensimmäisen kerran elämässäni työtön. Yrityksen lopetus ja työkkäriin ilmoittautuminen on tehty. Odotan sitä paperirumbaa joka yrityksen lopettamisesta ja työkkäriin ilmoittautumisesta tulee... ja verottajalle ja kirjanpitäjälle ja yhteistyökumppaneille ja asiakkaille....jne. Toivottavasti muistan ja osaan tehdä kaikki tarvittavat selvitykset. Yrityksen perustaminen on lasten leikkiä tähän lomakemäärään verrattuna. Lisäksi tunne, kuin olisi heitetty leijonan luolaan, pitää kulkea hattu kädessä ja katse alas luotuna, ettei vaan tee mitään väärin tai hermostuta päättäviä tahoja. Päätökseni: Selviän tästäkin!

Miksi vuodatan kaikkea tätä kuvataide-sivuillani? No siksi, että haluaisin toimia kuvataiteiden parissa ja saada siitä elantoni. Hoitola on nyt mennyttä aikaa. Jos hoitolasta oli vaikea saada tuloa niin tämähän se mahdottomalta tällä hetkellä tuntuukin. Ilman kuvataide-tutkintoa, no arvaatte varmaan, ei ainakaan helppoa. Ehkä tämä ammattipolku kuvataiteilija aukeaa, sitä ei voi vielä tietää.

Otan aikalisän ja katson mihin tämä muutos vie.

Niin ja kaikki taulut ovat myynnissä, vaikka yritys on mennyttä, tarkoitus ei ole lopettaa kuvataiteiden tekemistä. Kait sitä työtönkin saa jotain ansaita, kunhan tuloistaan ilmoitaa ja jos tulee oikein reilusti tuloa niin sittenhän ei tarvitse työttömänä ollakkaan :-)

Lue kokonaan »

 

akvarelli
akvarelli